Ersta barnhospice invigt av Filippa Reinfeldt och Drottning Silvia

Nu är Nordens första barnhospice invigt. Det har varit en lång resa, som Filippa berättade i sitt tal. Men nu är det äntligen på plats.

Varje år avlider omkring 100 barn och ungdomar i länet av olika sjukdomar och skador. Sjukdomsförloppet kan vara hastigt eller långvarigt men ibland uppstår en situation där det står klart att ingen medicinsk behandling hjälper och att barnet eller den unga patienten befinner sig i livets slutskede. Tanken med ett hospice för barn är att barnen ska kunna vistas i en så hemlik miljö som möjligt under deras sista tid.

Det här sa Filippa Reinfeldt när tanken till att starta ett barnhospice föddes:

- För mig är det oerhört viktigt att ett barnhospice nu kan bli verklighet. Det här är ett viktigt steg till att göra tillvaron så bra som möjligt för de barn som befinner sig i livets slutskede. Hela idén bygger på att föräldrar barn och syskon ska kunna vistas i en hemlik miljö under den sista svåra tid de går igenom.

Idag sa Filippa:

- Det är en stor dag idag! För mig känns det oerhört viktigt att idén om ett barnhospice, till och med Nordens första, äntligen kunnat bli verkligt – här i Stockholm. Det här är ett viktigt steg till att göra tillvaron så bra som möjligt för våra barn som befinner sig i livets slutskede. Vår tanke bygger på att föräldrar barn syskon och vänner ska kunna vistas i en hemlik miljö under den svåra tid de går igenom. Det är svårt att inte vara djupt berörd och det här är en dag att minnas och vara stolt över.

Kommentera