Reinfeldt: Nu startar screening i Stockholm

Idag, 2 september, invigdes bukaortascreening för män över 65 år i Stockholms län. Filippa Reinfeldt var med under invigningen.

– Jag är glad att män över 65 år i Stockholms län får möjlighet till att screena sig. Stockholms läns landsting ligger i framkant när det kommer till bukaortascreening. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi strävar efter en jämlik sjukvård över hela landet och då är det viktigt att alla landsting kommer att kunna erbjuda denna typ av screening, säger sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M)

– Vi har arbetat med det här ganska länge och det är roligt att de första kallelserna nu börjat gå ut och att män över 65 år i Stockholms län ska få chansen att undersöka om de ligger i riskzonen för brock av kroppspulsådern, säger Filippa Reinfeldt

För mer information:

Cherine Khalil

Pressekreterare (M)

Sjukvårdsroteln

Stockholms läns landsting

(a) 08-737 45 05

(m) 070-737 45 05

Kommentera