Filippa Reinfeldt – Sky Clinic blir ”mini-närakut”

På onsdag den 1 september blir Arlanda Sky Clinic – Sveriges första kombinerade vårdcentral och tandvårdsmottagning på en flygplats – en ”mini-närakut”. De förlänger sina öppettider till att även ha öppet lördagar och söndagar 10-14.

– Det är positivt att Arlanda Sky Clinic har öppnat på Arlanda. Vårdval Stockholm och den fria etableringsrätten har möjliggjort att denna och 36 andra vårdcentraler öppnat i Stockholms län. Det gör det enklare för resenärer, de som jobbar på Arlanda och inte minst märstaborna att komma i kontakt med den nära vården, säger sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M).

– Under mitt besök på Sky Clinic idag berättade medarbetarna att de som söker sig till dem är allt från Arlandapersonal som skurit sig i fingret eller kanske fått tandvärk, till märstabor som tycker sig ha nära till Arlanda eller resenärer som drabbats av blodtrycksfall. Nu när mottagningen förlänger sina öppettider och vill bli en ”mini-närakut” är det ett bra exempel på när vården möter patienternas behov utan att politiken lägger sig i, säger Filippa Reinfeldt (M).

__________________________________________________________________

Fakta:

Fyra vårdcentraler har startats i Sigtuna sedan vårdvalet infördes. Totalt finns nu åtta stycken.

Läkarbesöken i Sigtuna har ökat med 17 procent under 2007-2009. Det visar att vårdvalet har förbättrat tillgängligheten.

Drygt 15 000 personer arbetar på Arlanda.

Cirka 18 miljoner resenärer passerar Arlanda varje år.

Sky Clinic är den andra vårdcentral/tandläkarmottagning som öppnat på en flygplats i hela Europa.

Kommentera