Besöken i Göteborg igår

På det första besöket på Hisingen träffade vi bland annat Mattias Gullberg som har genomfört en studie om GHB-missbruk bland ungdomar. Vi fick även träffa personalen på mottagningen samt en kille som fått hjälp med sitt missbruk på mottagningen. Oerhört lärorikt möte och jag måste säga att det var spännande att lyssna på Mattias när han delade med sig av sina erfarenheter.

Besök nummer två gick till Angered. Närsjukhuset i Angered är ett bra exempel på hur man anpassar verksamheten till det patientunderlag som finns. Här arbetar man mycket med språket (tror personalen pratar sammanlagt 17 språk tillsammans) vilket är viktigt när en stor del av patienterna är födda utanför Europa. De har även en blogg där man kan följa deras arbete.

Besök nummer tre gick till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Vi fick först besöka personal och patienter på barnhjärtavdelningen.  Personalen gör verkligen sitt yttersta för att få barnen på avdelningen att känna sig så hemma som möjligt. En av patienterna vi träffade var en riktigt härlig tjej och hon och Filippa Reinfeldt samtalade en lång stund!! Det är alltid roligt att se engagerad personal. Vi besökte även lekterapin och biblioteket samt kliniskt träningscentrum. I anslutning finns dessutom en fin trädgård för barn med olika behov. I Stockholm finns också en lekterapi för barn på både Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Barnens sjukhus i Huddinge.

Som jag nämnt tidigare är det alltid inspirerande med verksamhetsbesök. Vi träffar vårdens medarbetare, patienter och tar med oss en massa värdefull kunskap hem. Politiken kan bara fungera när man träffar människor som politiken berör.

Kommentera